software contabilitate bugetara

VICONTAB

SOFTWARE CONTABILITATE BUGETARA

Pachet de aplicatii pentru evidenta contabila bugetara, balante, executii si dari de seama.

Flexibil si prietenos, sistemul executa prelucrari contabile la nivel de exercitiiu lunar in baza conceputului "softul propune, omul decide".

Adaptabil structurii institutiei, pe unitati functionale distincte (capitole, sectoare), asigurand dupa caz centralizari si cosolidari ale datelor.

Transferul datelor intre exercitii este oricand posibil, nu este musai operarea ‘la zi’ sau cronologica. Rezultatele sunt permanent actualizate, utilizatorul poate gestiona optim timpul, el alege ce si cand lucreaza.

Operarea datelor primare: se realizeaza la nivel de inregistrare contabila bifuctionala (db-cr & indicatori), asistat prin facilitati de precompletare si chei de validare incluse intr-un nomenclator contabil operativ:

 • cartea verde: nucleul operatiilor, bazat pe regulile contabilitatii bugetare in dubla partida. Se pot construi dupa dorinta grupe de operatii si conditionari proprii.
 • sabloane operatii - seturi preinregistrate si autoactualizabile. Utilizatorului primeste tabele cu inregistrarile "de-a gata", unde doar completeaza sumele, dupa caz modifica data sau explicatiile.


Operatii conexe - acte auxiliare (care nu sunt propriu zis contabile):

 • Angajamente si ordonantari – generate prin sincronizare cu facturile si platile operate, independent de ordinea introducerii in sistem.
 • Registru CFP - Tabel pt inregistrarea operatiunilor supuse controlului.


ZONA de RAPORTARE – pentru editarea rezultatelor contabile. Gandite si sub aspectul reducerii costurilor de listare (hartie si tonner).

INTEROGARI - Cautare la nivel primar a informatiilor, formule proprii de test utile pt asigurarea corectitudinii datelor, prevenirea erorilor in DS VILOT Modul dedicat realizarii Darii de Seama. Asigura preluari, calcule, analize si validari necesare completarii formularelor in fisiere tip LOT.

Suplineste modul de operare foarte greoi din programul buget.exe.

servicii si software contabilitate bugetra

FACILITATI VICONTAB


Buget - referinta de raportare a datelor, oglinda celui din aplicatia vibuget. In alternativa se pot prelua date din formatul LOT

Balanta contabila cu 4 egalitati. La implementare este initalizata cu rulajele precedente. Se genereaza lunar, se pot completa oricand noi conturi analitice.

Parteneri - biblioteca furnizorilor institutiei

Nomenclatorul contabil operativ - mulat pe preferintele utilizatorului, oricand adaptabil cerintelor noi. Pentru usurinta navigarii exista si o clasificare pe categorii de operatii (active, furnizori, stocuri, consumuri, trezorerie, salarii, venituri etc) la care se agauga una speciala (neclasificate) in eventualitatea aparitiei unor operatii atipice.

Operarea pe sablon se preteaza indeosebi pt date cu volum mare si caracter repetitiv (ex venituri, salarii, trezorerie). Utila si in memorarea unor seturi de operatii cu frecventa redusa (ex. dobanzi, fonduri UE etc.).VALIDARE – ansamblu de operatii finale pe exercitiu.
Calcul rulaje pe conturi si executie, incadrari in bugetele aprobate.
Genereaza situatii finale si permite transferul datelor catre exercitiul urmator. • RAPOARTE INCHIDERE - balanta contabila, conturi de executie, cheltuieli, note contabile, jurnale, fise cont, sah etc.

 • RAPOARTE ECONOMICE - balanta furnizori/plati, istoric furnizori dispune de mecanisme de filtrare pentru listari partiale.

 • CHEI de VERIFICARE
  1. Cheia principala este contul de executie (oglinda cu trezoreria).
  2. Balanta furnizorilor, treatarea diferentelor in solduri.
  3. Formule de test - chei de control a corelatiilor intre conturi si indicatori.


FISE CONTURI si INDICATORI – siteme complexe de cautare in baza de date.

REDUCERE COSTURI – Implicit raportarile sunt directionate in previzualizare pe ecran. Pot fi printate oricand, pot preluate ca fisiere text in locatii prestabilite (distincte pe an&luna), se pot transfera in formatul universal PDF.ANALIZOR LOTURI (programul M.Fin. buget.exe) - Preia selectiv pt fiecare formular, date curente din contabillitate si din raportarile anterioare, sau chiar operate deja direct in fisierele LOT-DS.

Calculeaza formularele bilant si rezultat patrimonial (01,02), fluxuri ((02,04), venituri si cheltuieli (20,21), incluzand dupa caz valori provenite de la scoli sau alte unitati subordonate cu contabilitate proprie.

Permite operarea directa pe toate formularele, dupa caz cu recalculari si verificari totalizatoare si de verificare.

Listeaza si exporta, global sau selectiv, formulare in LOT pentru validarea finala.

COMPALOT – modul de analiza comparativa a fisierelor LOT (de orice tip) cu aplicabilitate practica deosebita in identificarea continutului si/sau a versiunilor, determinarea influentelor, depistarea erorilor etc.

DESPRE INFOGHID

BLOG

 • De ce este importat sa instalezi un sistem de supraveghere video ?

  07 Feb 2023


 • De ce am nevoie de un software antivirus pentru calculatorul meu?

  22 Iul 2016


 • CONTACT

  Tel. 0726.701.600
  Tel. 0720.727.345
  Email. office@cs-infoghid.ro

  Adresa:
  325400 CARANSEBES
  Str. Closca Nr. 12
  Romania ROMANIA, CARAS-SEVERIN  INFOGHID pe Facebook  

  ABONEAZA-TE

  Fii la curent cu servicile și activitățile INFOGHID.